Science and Innovation Diner ‘Deep Tech & Sustainability’

Krijg inzicht in de innovatiekracht op het gebied van Duurzaamheid en Digitale High Tech en de kansen die samenwerking kan opleveren.

De internationale concurrentie neemt toe en kennisontwikkeling en innovatie gaan steeds sneller. Afgelopen jaren zijn in onderzoeksprogramma’s grote vorderingen gemaakt op het gebied van informatietechnologie, zoals AI, computationele modellering en quantum computing. Tal van deze ontwikkelingen dragen bij aan een circulaire economie en gezonde leefomgeving. Steeds meer bedrijven zoeken aansluiting bij de wetenschappelijke expertise en het talent op het Amsterdam Science Park. Om zo een voorsprong te houden in hun markt en koploper te zijn in de transitie naar een duurzame samenleving.

Omgekeerd zoekt de wetenschap ook de samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Wij willen graag met u in gesprek over gezamenlijke kansen.

Kortom, als u de kennis en het talent op het Amsterdam Science Park wilt benutten voor uw organisatie, verzeker u dan van een plek aan een van de vijf ronde tafels. Het aantal stoelen is beperkt dus meldt snel aan via onderstaande button. Het diner wordt u aangeboden door de Science & Business Organisation van het park.

Sprekers

Welkomstwoord en programma door gastheer Leo le Duc, directeur Science & Business van het Amsterdam Science Park

Prof. dr. ir. A. G. (Alfons) Hoekstra – directeur Instituut voor Informatica: ‘Amsterdam Science Park: Europese hub voor digitale innovatie en duurzaamheid’

De Universiteit van Amsterdam heeft één van de beste informatica instituten ter wereld. Tegelijkertijd liggen er grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan materialen die we produceren, gebruiken en verspillen. Professor Alfons Heokstra gaat tijdens zijn keynote in op hoe informatica kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het voorspellen, ontwerpen, analyseren en testen van moleculen en materialen. Hierbij kan gedacht worden aan toepassingen in de voedsel & landbouw, bouwmaterialen, industriële processen, energietransitie, consumentenmaterialen en gezondheid. In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en overheden wordt gezocht naar toepassingen van deze nieuwe invalshoek die bijdraagt aan een meer duurzame wereld.

19.15 Hoofdgerecht (45 minuten)

19.30 Panelgesprek (of pitches) met Smart & Green changemakers

Dr. R. (Roos) van Maanen, projectmanager bij Amsterdam Green Campus: duurzame innovatie in de regio

Hoeveel groener en efficiënter zou de landbouw zijn als we minder soja zouden importeren, of reststromen van groentetelers om zouden kunnen toveren tot vleesvervangers? Om telers met deze en vergelijkbare projecten te helpen verenigt Amsterdam Green Campus de krachten van MBO, HBO en WO. Maak kennis met dr. R. van Maanen, projectmanager bij Amsterdam Green Campus. Deze stichting versnelt de transitie naar een duurzame samenleving door de realisatie van samenwerking tussen kennisinstellingen, overheden, ondernemers en talent.

Sander Bothé, Professor of Bio-inspired Deep Learning and Neural Networks: Neuromorphic computing – de toekomst van energie-zuinige AI

Onze moderne welvaart is mede te danken aan het steeds zuiniger rekenen in computers. Echter, nieuwe AI toepassingen blijken grote energie-vreters te zijn. Hoewel de hardware die AI mogelijk maakt in eerste instantie voor gaming is gemaakt, in zogenaamde GPUs, zijn deze niet de meest energie-zuinige oplossing. Onze hersenen zijn namelijk tot wel een miljoen keer zuiniger. Dit is waar neuromorphic computing om de hoek komt kijken. In deze technologie worden meer hersen-achtige neurale netwerken gecreëerd die zowel energie-zuiniger als reactiever zijn. Professor Sander Bohté, pionier op dit gebied, legt uit wat neuromorphic computing is en wat voor toepassingen we binnenkort kunnen verwachten.

Marco van der Werf – founder BIT: Biedt met technologie een nieuwe kijk op het toekomstbestendig maken van je bedrijf of organisatie

Marco van der Werf is medeoprichter van Bit en Bit Academy, een onderwijs, onderzoeks- en prototypingstudio gerund door de 50 beste AI en Computer Science talenten, met een missie om de impact van opkomende technologie op het bedrijfsleven en de planeet te versnellen. Met digitale technologieen zoals Quantum Computing, Mixed reality, Machine Learning, en IoT hebben ze bedrijven als Philips, Heineken, Unilever en Bol.com geholpen met vraagstukken op het snijvlak van Smart en Green.

How can we help you?

Looking for partners to collaborate. Or looking for a certain expertise? Or would you like to locate your business in the Amsterdam Science Park? Drop us a line and we help you to find a perfect match.

Leo le Duc Science & Business
For business inquiries contact

Leo Le Duc

Let's connect